Så blev det fredag igen..

Veckorna går fort fast man inte gör ett skit.

Vintern gjorde återtåg med en dryg dm snö, men nu plaskar det på och nästa vecka skulle det bli 5-10 grader så våren är på ingång 🙂 Härligt !!!

Denna vecka har jag fått lära mig att det lönar sig att fråga.

Jag skrev till Afa försäkring och frågade om det var för sent att anmäla om min axeloperation är en följd från axelbrottet 2012. Jag fick svar att om det blir bestående men av det så ska jag skicka en anmälan med intyg från läkare och gärna journalkopia. Hon sa även att : Du vet att du kan få ersättning för förlorad arbetsinkomst om du får ersättning från försäkringskassan väl?

Näe inte visste jag det, men läste på infot hon skickade och då visar det sig att om man är anställd så går jobbförsäkringen in och fyller på med 12% i dagersättning fr o m dag 15 eftersom försäkringskassan bara betalar 80%. Så jag gjorde en sjukanmälan i förrgår och igår ringde en jättetrevlig tjej från Afa och ställde lite frågor och idag fick jag mejl att dom hade satt in pengar fr o m 30 december  på mitt konto som jag ser om 3 arbetsdagar. WoW!!! inte så mycket pengar , men ändå 1609 kr efter skatt. Sen är det bara skicka in nya läkarintyg fr o m 9 april som min nuvarande sjukskrivning sträcker sig till så får jag pengar varje månad. Detta tycker jag faktiskt att försäkringskassan kunde ha upplyst mig om att jag hade rätt till för hur sjutton ska man kunna veta sånt. Det var ju bara för att jag undrade om skadeanmälan som jag fick veta detta.

Dessutom fick jag brev från Afa idag att dom betalar pensionspremien till avtalspensionen så länge jag är inskriven på försäkringskassan eftersom arbetsgivaren bara betalar när jag arbetar. Detta hade jag inte heller en aning om.

Jag har väldigt ont i axeln så nu måste jag ta alvedon 665 mg åtminstone 1 ggr per dag för att orka. Morfin är skiteffektivt men jag mår illa och blir yrslig så jag låter helst bli dom.

Ikväll kommer Emil och imorron kommer Malin för Kalle fyller år. Så idag har jag bakat min världsberömda kladdkaka . Bara att röra ihop smeten gjorde skitont i axeln , men nu står den i kylen.

Imorron blir det födelsedagsmiddag på restaurang Antep 🙂

Malin hade skrivit så fint om sin morfar igår på hans födelsedag så jag lägger in den här :

Genom hela min uppväxt så fanns han där tvärs över gatan…Världens bästa morfar! ❤

Han som alltid stöttade vad man än ville göra och det med en övertro på hur bra det skulle gå 🙂

Nu var det många år sen han dog och även fast jag absolut inte tror på ett liv efter döden så tänker jag alltid på honom när jag ser en fiskmås. 😉 Jag hoppas lite att jag har fel och att han faktiskt fick bli en fiskmås och sväva omkring bland molnen…. ❤

Mitt ( Lottas )  tillägg till de som inte kände honom. Han sa alltid att i sitt nästa liv skulle han bli en fiskmås för han tyckte dom var vackra och så fria 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.