Nu har jag varit arbetslös i 14 dagar …

…inklusive lördagar och söndagar.

Jag har blivit hotad att få avslag på min ansökan om Akassa om inte dom fick in arbetsgivarintyg för december månad 2015. Varför måste man hota??

Det stod i första brevet att jag måste lämna arbetsgivarintyg för de senaste 12 månaderna så Cecilia skrev ett för de 13 senaste för säkerhets skull. Det stod inte ett ord om december 2015. Men jag bad att få det så då fixade hon ett för sista 6 månaderna 2015 för säkerhets skull.

Han kunde ju skrivit att vi behöver ytterligare arbetsgivarintyg och om jag hade struntat i det DÅ hade han kunnat hota mig. 

Idag kom ytterligare ett mejl från akassan där det stod att jag fortfarande står som sjukskriven så jag måste skicka in ett intyg att jag är frisk fr o m 14:e juni. ???????

Jag svarade honom att jag blev utförsäkrad fr o m 14:e för då hade jag varit sjukskriven 180 dagar i väntan på axeloperation och efter operation och efter 180 dagar är man frisk och arbetsför men eftersom jag inte klarar städjobbet på katteriet så är jag nu arbetslös. Jag skrev att jag ordnar ett intyg. Ringde min handläggare på försäkringskassan och sa åt honom att kolla mitt ärende och sen att han måste skicka en bekräftelse direkt till Akassan.

Han började som vanligt stamma…ja…näe….jag har aldrig gjort det förut…så jag får nog skicka hem det till dig. Jag blev arg och sa : 

Ta fram papper och penna och skriv den adress som jag läser upp för dig nu för om du ska skicka hem det till mig och jag ska skicka det till Akassan så går ytterligare en vecka innan jag får veta om han beviljar min ansökan!! Han gjorde som jag sa och så sa jag skicka det IDAG .

Ja jag postar det direkt sa han. TACK och skriv av mig ur systemet så e du snäll.

Ok tack för att du ringde sa han som alltid när jag har gjort hans jobb.

I morse kom även ett mejl från arbetsförmedlingen att dom inte kunde bevilja praktikplats hos Jenny för att hon inte uppfyllde villkoren att ta emot mig. ???? Hon har haft praktikant förut från arbetsförmedlingen som gick över i en timanställning. Jag fattar ingenting och på dessa 14 dagar så har jag hunnit bli förbannad många gånger. 

Jag måste söka minst 8-10 jobb per månad för att få behålla Akassa. Ja men jag vet ju inte ens om jag får nån!!!!

 

3 reaktioner på ”Nu har jag varit arbetslös i 14 dagar …

 1. Jassan 27 juni, 2017 / 20:44

  Svensk byråkrati. Gah!!!

  Lite moment 22 är det när man har med svenska myndigheter att göra.
  Man sliter sitt hår och har panikångest titt som tätt.
  Massa pappersjobb som man måste springa med mellan alla instanser då dom inte ens klarar av att skicka med snigelposten trots sina fina utbildningar.
  Att sen bli hotad innan men ens hunnit säga bu eller bä gör det inte enklare.
  Jobbat hårt i hela sitt liv och alltid betalat skatt och räkningar betyder inget, man blir ändå behandlad som en brottsling.

  Man måste var frisk för att orka att vara sjuk och man måste ha ett jobb för att klara av att vara arbetslös.
  Ja du, den ekvationen går inte ihop….men vem har sagt att livet ska vara lätt?!

  Gilla

 2. Gunvor 2 juli, 2017 / 19:23

  Men h u r har dom lyckats montera ner ett helt system som har fungerat tidigare? ”På min tid”, nu verkar det som det gått en hel tidsålder sedan dess, då fungerade försäkringskassa, a-kassa, arbetsförmedling i den mån den fanns. Handläggarna visste hur de skulle göra och hade kunskaperna dessutom. Tur att man slipper slåss med väderkvarnarna när man är pensionär! Nu för tiden verkar det som att spela på lotteri om man som arbetstagare blir sjuk/arbetslös och det verkar vara gott om nitlotter. Hur gör ensamstående det för att klara av byråkrater? Det gäller att ha ett starkt psyke för att klara av den vardagen. Håller tummarna att du kommer positivt ut ur det hela!.

  Gilla

  • lotta 2 juli, 2017 / 19:34

   Ja du, det är tålamodsprövande att ha med dom att göra. Speciellt den totalt inkompetenta handläggaren på försäkringskassan.
   Men om 3 månader är jag fri 😊.
   Då slipper jag belasta dom och dom slipper irritera mig men det har jag
   inte berättar för dom.
   Jag behöver pengarna och OM det ordnar sig med jobb så kan jag tänka mig att jobba 3 dar i veckan en tid framöver. Vi får se vad som händer

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.