Duktiga grabbar

Emil kom hit till helgen för att hjälpa Kalle att byta fönster på lillstugan  . Dom sätter i 2 fasta fönster som inte går att öppna, dels för att vi typ har öppnat ett fönster max 2 ggr på drygt 13 år och dels för att de är mycket billigare. Emil är här idag också för att sätta in fönster nr 2 och sen är det bara nya foder och lite småfix som vi klarar själva. Det kommer bli så fint så 🙂 De fönster som satt där var riktigt fula och ser ut som nåt som han vi köpte huset av har hittat på nån soptipp. Skönt att bli av med dom ! 

Medan Kalle städade undan lite skit som stod i vägen där inne så tog jag och Emil en kort tur i skogen  för att kolla svampläget. Nu har det börjat ploppa upp en hel del sorter, men inga trattisar ännu. Vi hittade Karljohan i alla fall. Det blev 1 liter rensad och förvälld svamp

Man blir så glad av att se att fjärilar ,  humlor och bin trivs i våra höstblommor Budleja och Sköldpaddsört 🙂

Humlan är inne i blomman 🙂

Jag håller på att göra delvattenbyte i dammen inför kommande vinter. Får fylla på lite varje dag med tanke på grundvattennivån så det får ta den tid det tar. Jag brukar göra tre byten per år men i år har jag inte gjort det pga den orsaken så nu måste det göras helt enkelt för annars kommer inte växter och fiskar att må så bra. Jag rensar bort växtligheten runt om och i så gott det går. Sen är det bara längta till nästa vår då fiskarna vaknar upp efter vinterdvalan

Vi har haft skönt väder hela helgen. Igår hade vi sol och 17 grader. Idag mulet och 13 grader och det är helt OK i mitten på september.

Nu dags att klippa gräset på framsidan för där växer det så det knakar 🙂

 

 

 

En reaktion på ”Duktiga grabbar

  1. Jassan 17 september, 2017 / 14:17

    Oj vad ni grejar o står i. Så fint allt blir. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.