Nu ska ni slippa mitt tjat haha..

…för nu är dagen här som jag längtat efter i 2 år sen Kalle sa att han hade räknat på vår ekonomi och kommit fram till att jag kunde få sluta jobba vid 61. 

 

Sen 2011 har jag kämpat mig genom kraftiga smärtor och felmedicinering i ca 3 år då jag gick drogad varje dag istället för att läkaren tog bort orsaken vilket var Simvastatin ( kolesterolmedicin med dokumenterade biverkningar) . Alla läkare jag gick igenom under de åren skrev ut mer och mer morfin plus andra mediciner. Jag hade precis lika ont ändå och sov inte på nätterna. Vissa dagar grät jag på jobbet pga mina smärtor och pga utmattning av brist på sömn. Mina promenader till och från jobbet var tortyr, men det var enda alternativet för mig. Jag skiktröntgades och var till Spinecenter som skrev ut ytterligare en sorts morfin. Allt var som en dimma, men det var bara bita ihop. När jag själv tog bort simvastatinet och började utesluta socker och kolhydrater så blev jag snabbt mycket bättre och kunde sluta med drogerna. Läkaren blev sur över mitt tilltag så till den grad att jag valde att byta vårdcentral. Jag trodde hon skulle bli glad att jag inte behövde smärtstillande längre, men hon fick väl provision antagligen.

Jag har artros i ländrygg och knän och höft och 2 diskbråck i ländryggen och det får jag leva med, men det har varit otroligt kämpigt och tufft för mig att klara av jobbet som städerska på katthemmet med alla tunga lyft. Jag kämpade dock på så gott jag kunde. Kalle såg ju hur jag led av mina smärtor så därför räknade han på att jag skulle få gå tidigare ❤  Även om det nu var 2 år till dess så såg jag i alla fall ett slut.

2 januari 2012 halkade jag så på en isfläck i kolsvarta mörkret på väg till jobbet. Klockan var 06.45 och jag skulle öppna på jobbet. Jag bröt axeln på 3 ställen och slet av ett muskelfäste så det blev en omfattande operation där dom satte in en platta med 9 skruv och så sjukskrev dom mig i 3 månader. Jag återgick i arbete 50% efter 2 månader och allt flöt på någorlunda även om jag nu hade ytterligare ett smärtställe i kroppen.

Samma år hittades vid ett av alla röntgentillfällen en cysta, så det blev operation igen. Det var en tvillingcysta som var 4,5 cm i diameter . Dom opererade bort äggstockarna på samma gång.

Åren gick och jag fick mer och mer ont i min skadade/opererade axel. Först och främst hade kirurgen brutit av en borr och den hade vandrat i axeln och kom ut på undersidan av överarmen så jag kände att det var nåt smalt och hårt där inne och det gjorde så satans ont att jag höll på att bli galen. Röntgades och fick sen vänta länge på operation och när han då äntligen kunde vara snäll att ta hand om mig så var det en litet snitt på rummet och ut kom 2,5 cm 2,5 mm borrspets  Jag blev så jävla upprörd , allra mest på grund av att han tyckte det var komiskt. Han log och sa att dom brukar stanna kvar i skelettet ??!!!! Den hade ju kunna vandra inåt och punkterat nåt. 

Jag såg stjärnor och höll på att svimma vid vissa rörelser i arbetet och i december 2016 gick det inte längre. Jag gick till doktorn och blev sjukskriven för armen/axeln var i stort sett obrukbar på grund av kraftiga smärtor. Remiss till ortopeden som direkt sa operation. Tidigast i april sa dom att det kunde bli operation men jag bad att få stå på återbudslista och hade tur att få komma i februari 2017. Operationen blev omfattande pga kraftig benpåväxt. Den operationen brukar ta 15-30 minuter sa dom men min tog 1,5 timme. Jag blev så klart sjukskriven och jobbade senare 25% till jag blev utskriven från försäkringskassan för man får inte vara sjukskriven mer än 180 dagar för sen kan man ta ett kontorsjobb sa dom till mig. 

Eftersom jag absolut inte skulle klara av städjobbet med alla lyft och krångliga skurvinklar så kunde jag inte jobba kvar. Jag skulle dessutom få nytt schema från hösten där jag skulle gå upp i tid till mer än de 80% jag hade jobbat i alla år, plus jobba lördag och söndag varannnan helg vilket var kattcenters behov vilket jag inte kunde ställa upp på, så då fick Cecilia säga upp mig. Jag klarade ju knappt av 25% lätt städjobb i utegården under sjukskrivningen så..

Jag blev alltså arbetslös och fick skriva in mig på arbetsförmedlingen. Jag hittade ett praktikjobb hos Jenny på Dagspa men det godkändes inte av Af av nån konstig anledning.  Så jag har sökt en hel del jobb och det är verkligen skitmånga som vill anställa en 61 åring med en axel som inte funkar som den ska…. Inte ett enda svar har jag fått. Men under tiden har jag provjobbat hos Jenny i alla fall för jag ville testa om det städjobbet skulle funka och det gör det. Det är inga lyft alls och väldigt stora fria ytor så det gå utmärkt. 

Nu när jag då äntligen är fri att göra vad jag vill eftersom jag inte längre är inskriven hos vare sig försäkringskassa eller arbetsförmedling så kommer jag vara hos Jenny 2 förmiddagar i veckan hädanefter och övrig tid kommer jag bry mig om mig själv 🙂

Många av er vet redan allt det här , men jag kände för att summera mina år med smärta. Jag har fortfarande artros och diskbråck, men nu behöver jag inga droger mer än smärtisar ibland.

***********************

Igår var vi ut i svampskogen med Emil . Vi hittade en del svamp. KarlJohan,Trattisar, Blodriska och så ville Emil testa fjällig taggsvamp som det finns typ överallt. Den är ätlig, men den luktar bläää. Jag tänker inte smaka

Björnen finns kvar i vår skog

Jag har inte fingrarna på bajset. Ville bara visa hur stora dom är 😉 3 rejäla höga såg vi. 

 

 

2 reaktioner på ”Nu ska ni slippa mitt tjat haha..

 1. Jassan 1 oktober, 2017 / 14:54

  Ja tänk vad man ska behöva gå igenom i sitt liv.
  Hoppas att ditt liv framöver blir kanonbra. Grattis.

  Oj, coolt med björnskit haha

  Gilla

  • lotta 1 oktober, 2017 / 14:59

   Ja du vet ju hur det är 😦
   Hoppas det ordnar sig för dig till sist ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.