Ett tag sen…

…jag skrev något här 🙂 

Blir så när det inte händer just nåt att berätta om.

Igår eftermiddag fick jag syn på att Hampus hade massa halm i rumpan. Upptäckte att han måste ha varit lös i magen och nu hade det klumpat ihop sig till en hård kaka i baken. Stackarn 😦

Att jag inte sett det förut beror dels på att han ofta ligger ner och kollar medan jag städar plus att dom har så stort att jag inte noterat att han varit lös. Ok, det var så mörkt igår då jag var ut till dom att det fick vänta till idag på morgonen så jag kunde se ordentligt . Tack och lov var det Hampus och inte Sickan, för Hampus är den enda som tillåter sig att lyftas utan att riva sönder hela mig pga panik. Sickan är inte alls tam utan har alltid hållit sig på behörigt avstånd.

Jag tog med en hink med ljummet vatten och en trasa att tvätta honom med, men det var väldigt mycket hopklumpat så det tog en bra stund att fukta upp så jag kunde få bort det. Jäklar att jag inte fick med mig en sax. Hampus var sååååå duktig. Han kände nog att jag ville hjälpa honom. Han protesterade bara en gång då det gjorde för ont så då ville han bita mig, men markerade bara att nu räcker det annars biter jag dig

Näe jag fick sätta ner honom och gå in och hämta en sax och tänkte att nu får jag väl inte tag i honom igen, men han satt så snällt och väntade så vi gjorde om samma procedur och nu kunde jag klippa bort massa bajsig päls.

Nu får båda gå på diet ett par veckor för att få ordning på magarna så det blir bara halm , hö och vatten plus lite pellets. Jag tittade noga på Sickan då hon skuttade iväg, men hon har inget bajs i rumpan tack å lov. Nu ska jag hålla koll på Hampus varje dag och kanske lyckas få bort det lilla som blev kvar då han tyckte att nu får det räcka för idag. Jag gick dit efter en liten stund igen för att kolla om han var sur på mig, men det var han inte ❤ Jag fick gosa med honom 🙂

Idag är det 1 november. Tänk vad tiden går fort. Snart är det dags för Disneytajm här hemma 🙂 

 

En reaktion på ”Ett tag sen…

  1. Jassan 1 november, 2017 / 10:24

    Men åh, tänk att dom märker att man vill hjälpa dom. Så fint att du fick fixa till han igen. Plus gos sen …kaninbra…eller jag menar kanonbra hihi. 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.