14,5 år…

... har vi bott här och idag köpte vi äntligen fågelholkar för första gången. De ska hänga ute från nu så de hinner bli väderbitna och inbjudande till de små pippifåglarna till våren. Jag hade tänkt hänga 2 på husgaveln och en på lillstugan, men när jag läste på lite så rekommenderar dom att man hänger dom så att man får glädje av att se när fåglarna bygger bo i dom och det kan ju va lite trevligt förstås så de kommer hänga i ett par tallar och på lillstugan istället. Egentligen måste man fråga skogsägaren om lov, men han lär inte märka om dom hänger intill vår tomt i all fall så det skiter jag nog i. Han är veterinär och djurvän , så han har säkert inget emot det.

Vår största Skalare i akvariet har varit underlig en tid . I somras hängde han under filterpelaren hela tiden, men då tänkte jag att det nog berodde på att det var väldigt varmt i vattnet pga att det var väldigt varmt både ute och inne. Men han har blivit hängigare och hängigare och idag fick jag lov att hjälpa honom att sluta lida längre för nu hängde han nästan upp och ner i växterna. Nu har vi bara en skalare av tre kvar och så får det vara. Jag är lite inne på att göra om akvariet till något med blommor eller kaktusar eller nåt sen när fiskarna är döda allihop. Det räcker med all dammskötsel och de fiskarna känner jag. Men akvariet är en fin möbel som  kan få en annan uppgift 🙂

Jag ville ju att min frisör skulle bleka håret så det blev silvervitt, men hon gjorde det mer silvergrått för hon gillar när det ser naturligt ut. Visst , och jag blev nöjd, men har ändå retat mig lite på att det inte är vitt. Idag hittade jag en färg, Silverblond som jag hoppas blir så som jag tänkt mig för 42 spänn på Ö&B så jag tänker testa. Det går ju att fixa om det skulle bli för jäkligt. 

Imorron ska jag till tandläkaren först och sen tandhygienisten . Det är första besöket hos min nya tandläkare för den andra har slutat. Det blir nog bra. Gillar inte att gå till tandis direkt. 

2 reaktioner på ”14,5 år…

 1. Jassan 8 oktober, 2018 / 07:23

  Åh, bra med holkar till de små fåglarna! Det lär dom uppskatta. Det är verkligen kul att hänga dom så man ser dom.
  Men varför dör fiskarna? Gamla? Sorgligt. Vattenväxter är kul faktiskt.
  Lycka till med håret. 😀

  Gilla

 2. lotta 8 oktober, 2018 / 07:42

  Ja det ska bli kul att följa fåglarna 🙂
  Den först skalaren hade de andra 2 ihjäl. Dom var jätteelaka 😦
  Den här vet jag inte varför han dog. Fiskar kan väl bli sjuka som vem som helst .
  3,5 år är nog inte så gammalt, men men, jag vill inte ha fler nu så hon som är kvar får leka med de andra fiskarna så länge. Hon verkar inte bry sig alls .
  Nä vattenväxter vill jag inte ha. Det får bli nåt helt annat. Terrarium kanske

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.