Endometrios

Dom pratade nyss på Nyheterna om Endometrios som väldigt många lider av i många många år innan dom får hjälp. Jo tack, 10 år tog det för mig. Dom sa på TV att man får kraftiga magsmärtor. Jo tack, men jag hade även kraftiga smärtor nere inuti ryggen. Plus blödningar ( levrat blod) i mängder i stort sett hela tiden. Till slut fick jag tag på en gynekolog som tog mig på allvar som skickade mig på operation. Normalt görs en titthålsoperation ,vilket dom gjorde på mig till att börja med, men det hade gått så lång tid att livmoder och ändtarm hade vuxit ihop med endometrioser, därav ryggsmärtan. Så det blev borttagning av livmoder och alltså en onödigt stor operation för hade dom lyssnat på mig från början så hade det inte behövt gå så långt. Nu hade jag redan 2 barn tack o lov. Under denna period arbetade jag som dagmamma ( eller vad det heter nuförtiden ) och det var rätt svårt att hålla skenet uppe de flesta dagar. Jag blev sjukskriven 6 veckor och gissa om det var skönt att slippa smärtorna sen !!Vårdskandal pratade dom om idag. Ja det håller jag med om 100%. Lyssna på patienten och gör den där extra kontrollen så kommer många tjejer slippa lida. 

*****

Vi fick ca 1 dm snö , men det är runt noll på termometern så jag hoppas det försvinner. Ett rådjur kom nyss så hon fick lite pellets av mig. Hon åt jättelite och lommade iväg , så speciellt hungrig var hon inte.

*****

Idag ska jag virka så fingrarna glöder , så alla beställningar blir klara 🙂

En reaktion på ”Endometrios

 1. Jassan 4 mars, 2019 / 07:59

  Så tråkigt att det ska gå för långt. Och att man måste ha tur att träffa ”rätt” läkare. Orka gå igenom allt det där…men bra att du fick hjälp till slut.

  Här blev det snöblandat regn så vi fick ingen snö, men kallt är det.

  Åh, fick fröken rådjur lite smask…så fint.

  Kul att du har beställningar!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.