28 juni

Europa brinner. Usch vad otäckt med denna hetta och bränder som råder just nu neröver Europa, 30 grader mitt i natten . Tack o lov kommer inte den hettan upp till oss i Skandinavien, i alla fall inte nu och jag hoppas verkligen att det aldrig blir så pass varmt här. Här ska det bli sol och 20 grader idag och det är alldeles perfekt . Igår blåste det väldigt och det var kalla vindar, men idag har det mojnat så det blir en skön sommardag 🙂   Jag tycker väldigt synd om alla länder med extremhetta som skördar många djur och människoliv.

*****

1 juli blir det ju rökförbud på uteserveringar,busshållplatser,badplatser,lekplatser, utanför butiker mm mm.

Snaran dras åt för alla rökare och istället för att dra ut på lidandet för rökarna så varför inte sluta sälja cigaretter helt och hållet och utlysa ett totalförbud på en gång, för det är ju dit dom vill komma med alla dessa bitvisa förbud för rökning. Långsamt strypa möjligheten att ta sitt bloss. 

Sen tycker jag att det är vansinne att allmänheten ska agera rökpoliser och ombeds anmäla om man ser en som står och röker där det är förbjudet, plus att butiksinnehavare och krogägare har order på att se till att det inte röks utanför deras butik eller på deras uteservering för annars kan dom åka på böter. Va fan e det för idioti?? Varför ska vi/ dom råka illa ut ?? Sen undrar jag vad straffet för att trotsa förbudet är? Jag har inte sett någonstans där man får veta vad straffet blir, fängelse? höga böter? och är det polisen man ska ringa så dom kan komma och  haffa de ”kriminella”? 

Det skulle faktiskt aldrig falla mig in att anmäla någon som röker. Jag har lärt mig att det är fult att skvallra

*****

DHL tog 2 veckor på sig att leverera slammedel och fiskfoder till dammen. Bedrövligt. Men DHL Uppsala är inte bra har det visat sig flera gånger, så nu kommer jag beställa till Sollentuna hädanefter så kan Kalle hämta paketet , för dit kommer det dan efter .

Nåväl, nu har dammen fått slammedel och nåt kristallklart medel som låg i samma burk , så nu ska vi se om det blir så rent och fint som det står. Ormarna har jag inte sett röken av sen vattnet blev grönt då filterpumpen hade gått sönder , så snart hoppas jag få se grodor och paddor igen och ormarna kan få välja nån annan pöl att husera i

*****

Jag åkte för att städa igår istället för idag för det skulle vara tomt, men då jag kom dit låg Jenny på britsen och fick volymfransar av Sara minsann, så jag planterade blommor , skruvade upp en hylla och tog en kaffe medan jag väntade. Resultatet :

*****

I o med att jag städade igår istället för idag så betyder det att jag har SEMESTER   Nästa gång jag jobbar är 2 augusti 🙂

  Kalle får äntligen välbehövlig semester. Det tär på en ”gammal” man att åka hemifrån 06.00 och komma hem 17.30 med ca 1 timmes bilresa morgon och kväll och 8 timmars arbetsdag

*****

På semestern har vi lite byggprojekt och så ska vi hjälpa Emil med flytt . Det blir syskonträff och lite dagsutflykter beroende på väder. Vi tar dagen som den kommer, precis som en semester ska vara. 

 

 

 

2 reaktioner på ”28 juni

  1. Jassan 28 juni, 2019 / 10:15

    Vi hade 30 grader här i början av veckan…piuh. Fast det var ju mitt på dagen o inte på natten.
    Det där med rökare…ja du Lotta…det handlar om pengar så klart. Ingen bötar ju de som slänger sina fimpar heller…..
    Kul för er som får semester. Att få slappna av och göra lite som man vill. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.