Ytterligare en fästingj–vel Gah!!

På hälen av alla ställen 😦

Det är de pyttepyttesmå fästingarna som lyckas bita sig fast, för de större kittlar då de kryper på skinnet så dom hinner man ta. Igår hade en miniatyrfästing bitit sig fast på Kalles höft också. Nu är båda katterna ordentligt behandlade och nu kommer jag uppdatera det med 4-5 veckors mellanrum  resten av säsongen, för i år är det fler än jag varit med om förut. 

*****

Jag har stora problem med akvariet sen några veckor tillbaks och nu har det bildats brunalger fast jag har gjort allt vad som krävs av mig, så nu får fiskarna leva i kolsvart mörker en vecka. Då borde brunalgerna ge med sig. Så var det då jag startade upp akvariet för drygt 4 år sen och då försvann dom och sen dess har det varit bra, men just nu har jag lust att tömma akvariet och göra växthus av det istället, men jag kan ju inte avliva våra fiskar bara utan de får leva till de dör, men jag kommer inte köpa in fler. Undrar om kanske orkidéer skulle trivas att bo där i sen ? Tänk att mina 3 jag köpte på Byggmax 6 juni fortfarande blommar lika fint och har bara tappat 2 blommor än så länge 🙂 

*****

Nu kommer solen 😀  och med den kommer värmen 😀 😀   

Jag ska klippa gräset idag för det fick fart av senaste 15 mm regn som kom häromdan. Ganska fantastiskt att gräs kan vara brunt så det ser dött ut, men med bara en rejäl rotblöta å poff! så blir det grönt . Kalle håller på och planerar material till årets byggprojekt . Han har alltid ett semesterbyggprojekt per år 🙂

*****

För ca 3 veckor sen kom Wilma hem och haltade rejält på ena bakbenet. Hon haltade ett par dagar men ömmade inget då jag tryckte och drog , men sen dess har hon fått häva sig upp i sängen eller mitt knä men framtassarna. Hon verkar inte kunna hoppa upp. Hon haltar ingenting för övrigt. Idag verkar hon ur slag, så jag får hålla koll på henne. Hon har sovit inne inatt, men hon ville inte gå ut och kissa och hon har inte kissat på lådan utan gick bara in och la sig i gästrummet efter att ha gosat en lång lång stund ( inte likt henne direkt) . Hon kan ju vara påverkad av Frontlinbehandlingen så jag hoppas hon piggar på sig.

3 reaktioner på ”Ytterligare en fästingj–vel Gah!!

 1. Gunvor 17 juli, 2019 / 19:16

  Spännande att ha en man som har projekt! 🙂 *avis*

  Jag drar på mej stövlarna om jag skall gå ut i gräset som är lite långt och på stövlarna har jag spryat ‘Mygg och Fästing’ från SjöochHav. Ingen fästing än, peppar, peppar ….

  Gilla

  • lotta 17 juli, 2019 / 20:04

   Ja det är kul att han bygger nåt varje sommar 😊.

   Det är Denniz som delar med sig fästingar då han alltid ligger på eller bredvid mig i soffan på kvällen , men idag hade han ingen alls så Frontline hjälper

   Gilla

 2. Jassan 18 juli, 2019 / 10:29

  Men lilla Wilma då. Håller tummarna för henne.
  Lycka till med akvariet med.
  Men huuuu….fästingar är det värsta jag vet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.