Semesterbyggprojekt på G

Förra semestern blev det ju förlängning av altan för en grillhörna och i år blir det ett fast tak över halva altan för nu var  vi så sjukt less på paviljongtaket som ger vika vid lite regn så allt blir plaskblött, så vi rev hela skiten.

Det ska bara läggas på ett mjölkvitt korrigerat plasttak så vi kan sitta ute och få lite skugga och även kunna sitta kvar om det regnar vilket inte funkade med paviljongtaket. Visst hade vi kunnat kosta på oss en markis, men varför det när Kalle kan bygga. Det kommer bli en hängränna och ett stuprör som leder ut i dammen och på det viset kan vi göra delvattenbyte i samband med regn. Fiffigt va!! Han e inte dum Kalle . Han e fiffinulig 🙂 

Med låg grundvattennivå och risk för saltinträngning i brunnen så får man hitta på egna lösningar för att spara så mycket vatten man kan. Vi får ta ner plasttaket till vintern så inte snömassor rasar ner på dammisen och skrämmer ihjäl fiskarna, men det är snabbt gjort .

*****

Som omväxling så plockade jag bort dagens 2 fästingar på smalbenet. Jag har aldrig varit med  om maken till fästingsommar. Pyttesmå med så jäkla äckliga

 

 

*****

Sommarvärmen kom till slut 😀  Nu är klockan 22.25 och det är 19 grader, myggfritt och helt enkelt alldeles alldeles underbart ❤  Det var lite svettigt att bygga stomme i 38 grader mitt i solen på altan haha, men man får dricka mycket vatten, så går det bra . 

*****

2 september ska näsan bli av med cancern för er som inte har facebook 🙂 

*****

Trevlig helg allihop

En reaktion på ”Semesterbyggprojekt på G

  1. Jassan 20 juli, 2019 / 22:43

    Heja Kalle!!
    Ojoj…men fy vad fästingar du får.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.