Årets dagsutflykt..

Varje år gör vi en dagsutflykt på semestern tillsammans med våra ungar, men i år blev det utan Emil för han har fullt upp med att packa och flytta så vi fick inte ihop något bra datum. 

Vi hämtade Malin på Campus för avfärd till årets utflyktsmål som var Samtorps gård på Gräddö.

De har safaritur varje dag kl 13 då man får åka in till djuren och mata dom med bröd( lite konstigt foder anser jag) Men det var väldigt uppskattat och en superfin välskött stooooor inhägnad . De har Kronhjort , Dovhjort, Mufflonfår och Visenter och i en annan del har de 8 vildsvin. Djuren var väldigt vana vid människor så de kom direkt fram för att få dagens bröd. Vildsvinen var det annat med så de var bakom staket.

Men innan safarituren hälsade vi på höns och kaniner. Jag kan säga utan att skryta att våran Hampus och senare våra Brahmahönor och tupp har det myyyyyyyyyycket bättre,Men dessa djur hade det också bra men inte så bra som våra 😉

Så var kl 13 och dags för safarituren. Först berättade Håkan( tror jag han hette) om djuren och lite regler och en björn hälsade på alla barn till deras stora förtjusning. Det var två traktorer med 4 vagnar fullpackade med barn och vuxna. Vädret är underbart så vi prickade in det bra för det var länge sen jag bokade 🙂

Bilderna hamnar lite som dom vill fast jag försöker ordna upp dom. Kalle matade ena Visenten. Ena hjorten hade ett horn som hängde och Håkan berättade att hornen är mjuka från början och är man lite kaxig då så kan de böja sig och sen blir de krokiga till de faller av för att bilda nytt året efter. Den med stora horn är en med 2årigt horn. De tappar varje år , men får större och större . Dessa 2åriga började växa i april och är redan så stora. De växer 20 mm per dygn

 

De hade kräftodling i dammarna som hjortdjuren kunde bada i 🙂

Det var en trevlig och informativ tur på en dryg timme. 

Efter det åkte vi till vårt årliga besök på Kvarnuddens café som ligger jättevackert vid vattnet alldeles i närheten av Samtorps gård. Vi har fikat där en gång varje sommar i 15 år nu. Malin var med för första gången . Kladdkaka med vispgrädde blev det så klart ;P

Jag har gått upp skitmycket i vikt så efter denna semester är det slut med allt som är  sött och gott. Jag kan inte äta sånt för jag går stadigt upp i vikt fast jag inte vräker i mig. Tål väl det inte helt enkelt. Men nu tänker jag njuta till jag börjar jobba igen, så får det bli. 

*****

Klockan är nu 19.04 och jag sitter på förstukvisten och njuter av en härligt ljummen sommarkväll med ett glas vitt vin och min laptop. Det är 22 grader ute ❤

*****

Imorron fortsätter slutförandet av altantaksbygget så slutbilder kommer imorron 😀

2 reaktioner på ”Årets dagsutflykt..

 1. Jassan 23 juli, 2019 / 20:55

  Så bra som dina djur har det kan ingen annan fixa.

  Åh, jag skulle oxå vilja gå på safari.

  Ja, jag har samma problem….jag går upp i vikt bara någon nämner kladdkaka ju. Nu står det still fast jag kämpar….du får hjälpa mig med sen när du börjar. 🙂

  Gilla

 2. lotta 23 juli, 2019 / 21:22

  Kämpa på Jasmin, jag kommer snart också och då jäklar SKA det gå bra. Det kommer perioder då det står tvärstopp på vågen, men det är få kroppen ändrar form.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.