Igår ..

..var det jätteskönt väder så det blev en tur i skogen. Inte alls långt in så jag behövde inte ens använda min lilla GPS. Nu har det börjat ta fart på svampfronten. Dessa var ganska små så jag gallrade lite genom att ta de mellanstora så kan de pyttiga  få växa till sig. Det verkar inte som om det gått några svampplockare i vår skog i år. Kanske för jobbigt med alla fallna träd, men vi har hittat områden där det inte ligger massa omkullblåsta träd så det går bra. 

Igår blev det 12 dl förvällda trattisar och gula kantareller  så nu har vi 3,5 liter i frysen plus att vi har kvar från förra säsongen 😀

Synd att dessa inte går att äta, för såna finns det gott om . Men dom är fina i alla fall

*****

Idag skulle alla husägare ha slyrensning här i vårat område, men så blev det inte för närmaste grannarna ligger sjuka och sen regnade det hela förmiddagen så man bestämde sig för att ta det nån dag när vädret blev bättre. Runt 2 hade det slutat regna så Kalle och jag gick ut och tog det vägavsnittet som vi hade sagt att vi skulle. Det var blött och diket var vattenfyllt så jag kunde inte gå ner i det för min ena stövel är trasig mitt på skaftet så jag fick kliva ner så gott det gick och stå i en jävla felställning för rygg och knän för att komma åt att kapa med min sekatör. Det gjorde vansinnigt ont i rygg höft och knän, men skam den som ger sig.

Kalle gick på andra sidan med röjsågen och sen fick han röja det jag inte kom åt i det vattenfyllda diket , för han har hela stövlar. Kalle har ju också ont så vi är lite skröpliga båda två, men jag gnäller mer haha 

ett par tre  timmar senare gick vi hem,nöjda med att vi tog tag i detta idag så det är färdigt för vår del. Resten är grannarnas jobb .

*****

En liten Pontus växer fram.

*****

Nästa helg. Det är Jenny och hennes bästis Carola som anordnar och jag har lovat att hjälpa till20191018_175924.jpg

En reaktion på ”Igår ..

  1. Jassan 20 oktober, 2019 / 20:18

    Ojoj, vad ni kämpar och står i.
    Så söt lilla Pontus är. 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.