Största klädbytarloppisen jag varit med om

Ca 130 inlämnare kom under gårdagen för att lämna in sina uppmärkta kläder med det nummer dom tilldelats vid anmälan plus storlek och pris.

Ett rum med babykläder

Ett rum med barnkläder och leksaker

På övre plan ett rum med herrkläder och accesoarer

Hallen fylldes med damkläder XS  och S plus skor 

och ett rum med damkläder M t o m XL

Jag och några andra utöver Jenny och Carola som har hand om det hela jobbade  igår med att sortera . Jag jobbade 13-19 men de andra hade visst hållit på från morgon till 22. Alla som kom med grejer la själva ut sina saker på uppmärkta bord, men det måste ju fixas ändå. Jag hjälpte Jenny att märka upp alla hennes grejer för det hade hon inte hunnit.

I morse träffades vi kl 8 för att hinna sortera bättre så byxor hamnade för sig, tröjor för sig osv osv för allt låg i en stoooor hög , speciellt på M-avdelningen i damrummet. 

Kl 10 öppnades portarna och 3 minuter över tio tog jag kort på barnavdelningen där jag hjälpte till

Det fanns 4 kassor och det var kö oavbrutet till typ 14 innan det blev lite möjlighet till snabb rast.

Ett väldigt smart dataprogram har dom måste jag säga. En tjej satt i kassan och skötte datorn och sen läste man bara upp inlämnarnummer ( jag hade t ex 77) och pris och hon knappade in det och sen skötte det sig själv så allt jag t ex sålde av mina grejer räknade ihop sig av sig själv och sen kan Jenny och Carola se hur mycket jag sålt för och så swishar dom 70% till mig på måndag. Man kunde betala med swish eller kontant. 

Kl 16 då vi stängde för idag såg det ut så här i barnavdelningen, så man undrade om det var nån som hade handlat alls haha

Imorgon öppnar vi kl 10 och då är det 50% rabatt på allting. Det som inte blir sålt kommer 2 tjejer och hämtar och delar upp till Hemlösa, barnfamiljer som har det knapert via föreningen ALV och fritidsbanken där man får låna t ex skridskor och andra idrottsgrejer bl a. Dom sorterar själva upp allt. Så inget går till spillo utan delas ut till de som har det tufft ❤

Jag är väldigt trött nu och har ont som f-n , men det går över om hundra år. Imorgon åker jag dit till 9.30.  Av mina hantverk sålde jag bara

Får se om det kanske säljs något mer imorgon av mina grejer, men folk tycker säkert att de kostar för mycket när dom är på en loppis där allt annat kostar väldigt lite. Det är nog fel forum för hantverk. 

2 reaktioner på ”Största klädbytarloppisen jag varit med om

 1. Jassan 27 oktober, 2019 / 07:24

  Trodde klädbytarloppis var gratis?
  Alltså om man kommer med grejer och lämnar det där så får man också ta grejer med sig hem.
  Allt utan pengar.
  Jag går aldrig på sånt för jag behöver betydligt större kläder än vad som existerar på sånt.

  Gilla

  • lotta 27 oktober, 2019 / 07:45

   Det är nästan gratis och folk lockas lite av att få en liten slant för sina kläder och grejer., och det kom väldigt mycket folk som inte hade lämnat in för att köpa kläder billigt. Man fyllde en stor IKEA kasse fullproppad med vinteroveraller stövlar och en herrans massa andra barnkläder t ex för 500 spänn. Bara en overall kostar runt det i butik De 30% som Jenny och Carola får in går till hyran för lokalen som är svindyr .
   Det fanns stora kläder också. En tjej som hjälper till där har nog din storlek och hon hittade kläder i alla fall.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.